Genç Diplomatlar Samsun'da Buluştu Dünya Sorunları Konuşuldu!
Samsun Onur Ateş Anadolu Lisesi bu yıl önemli bir akademik organizasyona ev sahipliği yaptı. ONUR ATEŞ - MPALMUN 2025 konferansı, Türkiye genelinden lise öğrencilerini diplomasi, uluslararası ilişkiler ve dünya sorunları etrafında bir araya getirdi.
Samsun Onur Ateş Anadolu Lisesi bu yıl önemli bir akademik organizasyona ev sahipliği yaptı. 25-26-27 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen ONUR ATEŞ - MPALMUN 2025 konferansı, Türkiye genelinden lise öğrencilerini diplomasi, uluslararası ilişkiler ve dünya sorunları etrafında bir araya getirdi.
Gençlerin uluslararası politikaya ilgisi artarken, Samsun Onur Ateş Anadolu Lisesi bu yıl önemli bir akademik organizasyona ev sahipliği yaptı.
Başta okul müdürü Mustafa Dilek, İngilizce öğretmeni Tuba Sarı’nın ve okulun mezun öğrencileri Nisan Özcan, Halil İbrahim Hocaoğlu, Zeynep Beyza Uyanık, Caner Şahin’in büyük katkılarıyla yürütülen proje, büyük beğeni ve takdir topluyor. 25-26-27 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen ONUR ATEŞ - MPALMUN 2025 konferansı, Türkiye genelinden lise öğrencilerini diplomasi, uluslararası ilişkiler ve dünya sorunları etrafında bir araya getirdi. Bölge genelinde 28 farklı liseden öğrencilerin katılımlarıyla rekor düzeyde bir katılım gerçekleşti.
Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansları, öğrencilere Birleşmiş Milletler’in işleyişini deneyimleme, küresel sorunlara çözüm üretme ve farklı bakış açılarıyla fikir alışverişi yapma fırsatı sunan akademik simülasyonlardır. Onur Ateş Anadolu Lisesi’nin düzenlediği bu prestijli organizasyon, katılımcılarına yalnızca akademik değil, kişisel gelişim açısından da eşsiz katkılar sağlamayı hedefliyor.
Katılımcılar, Birleşmiş Milletler komitelerini simüle ederek ülkeleri temsil ederek İngilizce tartışmalara katıldılar ve gerçek dünya meseleleri hakkında fikir geliştirdiler. Konferansta yapay zekâ, kadın hakları, askeri üsler ve kurgusal bir özel komite olan The Boys Sinematik Evreni gibi ilgi çekici başlıklar ele alındı.
Açılış ve kapanış törenleri Ata Sahne’de, oturumları ise Onur Ateş Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Akademik içeriğin yanında sosyal etkinliklerle de zenginleşenkonferans, gençlerin özgüven ve kendilerini İngilizce başta olmak üzere ikinci bir yabancı dilde ifade edebilmebecerilerini geliştirme amacı üzerine gerçekleştirildi. Okul tarafından her yıl düzenlenen konferansın ana teması ve bu seneki sloganı "If seeing is believing, we believe we’vebeen seen. (Eğer görmek inanmaksa, görüldüğümüze inanıyoruz)" olarak belirlendi.