Havza OSB'de ihracat yapan firma sayısı artacak

TAKİP ET

Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun Valiliğinde Havza OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi Havza OSB Yönetim Kurulu toplantısına Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasbi Altuntaş katıldılar.
Toplantıda yapılan yer tahsisleri, yeni yer tahsisi talepleri, alan genişletme çalışmaları ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.
Toplantı sonrası Havza OSB’de inşası devam eden ve 40 kişinin istihdam edilmesi planlanan yapı kimyasalları ile alçı üretimi yapılacak  Ata Holding bünyesinde kurulan Entegre Harç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Müdürleri Bülent Kanıyılmaz ve Seyfettin Baş, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasbi Altuntaş ile birlikte Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ettiler.
Ziyarette Şirketi'nin Müdürleri Bülent Kanıyılmaz ve Seyfettin Baş Samsun Valisi Tavlı’ya inşası devam eden yatırım ile ilgili bilgiler verdiler.
Bülent Kanıyılmaz firmanın 10 bin metrekare alan üzerinde 5 bin metrekarelik üretim alanına sahip olacağını  ve yapı kimyasalları üretimi yapacaklarını belirterek; “İnşallah burada üretimini yapacağımız yapı kimyasallarımızı Rusya, Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelere ihraç edeceğiz. Havza OSB'nin deniz yolu, kara yolu ve demir yolu ağında olması bizlere avantaj sağlayacak.”dedi.
Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat yatırımın tamamlanması ile Havza OSB’de ihracat yapan firma sayısının artacağını belirtti.
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir de ,”Havza OSB bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak büyük yatırımları kendine çekmeye devam ediyor. Yeni gelen yer tahsis talepleri bunun göstergesi. Yapılacak ve hayata geçen yatırımlar bölge insanımız için istihdam demek. İnşallah Havza OSB hem ekonomiye hem de istihdama vermiş olduğu katkı artarak devam edecek.”dedi.
Samsun Valisi Orhan Tavlı ise firma yetkililerine ziyaretleri için teşekkür ederek yatırım bölge ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi. 

Samsun Valiliği