İlber Ortaylı Samsun'da! İlber Ortaylı Samsun'a neden geldi?

TAKİP ET

Kültür ve Sanat Çalıştayı kapsamında Samsun'a gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ortaylı, Samsun'u daha önce de ziyaret ettiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “Türkiye Yüzyılı’nda Kültür ve Sanatın Rotası Samsun’da belirleniyor” mottosuyla düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Çalıştayı’na konuşmacı olarak katılmak üzere kente gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ziyaret etti. Prof.Dr. Ortaylı ile makamında görüşen Başkan Demir, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sırasında Başkan Demir, kentte hayata geçirilen projeler ile kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Samsun’u daha önce de ziyaret ettiğini belirten Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Samsun çok güzel bir şehir, daha bir kaç defa gelmiştim. Genç nüfusun yoğun olduğu bir şehir olduğunu söylediniz. Üniversite öğrencileri var. Bu kapsamda Şehir Kütüphane’si yapılması çok güzel olacaktır” dedi. Prof.Dr. Ortaylı, ayrıca bilgi aldığı Saathane Meydanı’nda gerçekleştirilen projeninide çok güzel olduğunu söyledi. Ziyarette Başkan Demir, Prof.Dr. Ortaylı’ya hediye takdim etti. Başkan Demir, daha sonra Prof.Dr. Ortaylı ile birlikte Saathane Meydanı’na giderek yapılan çalışmaları yerinde anlattı.