Madama Butterfly Operası 25 Kasım'da Samsun'da Perdelerini Açacak

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin dünyaca ünlü 'Madama Butterfly' operasının prömiyerini 25 Kasım 2023 Cumartesi akşamı saat 20.00'de gerçekleştirecek.

Librettosu Giuseppe Giacosa ve Luigi Illica’a ait olan “Madama Butterfly” operası, orkestra şefi Patrick David Murray yönetiminde Yiğit Günsoy’un rejisi ile sahnelenecek. 
Japon geyşa Butterfly’ın Amerikan subayı Pinkerton’la evlenmesinin ardından yaşadıklarını konu alan “Madama Butterfly” operası 2 perde olarak seyirciyle buluşacak.
Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a ait. Volkan Akkoç’un koro şefi, Kürşat Kılıç’ın koreograf olarak yer aldığı “Madama Butterfly” operasının ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.
Eserde Madama Butterfly rolünde Sevinç Demirağ, Mine Kurtoğlu, Seda Ortaç ve Arsen Tekinmirza dönüşümlü olarak rol alacaklar. 
Pinkerton rolünde Ari Edirne, Erdem Erdoğan ve Özer Öndeş yer alırken Sharpless rolünde Murat Göçken, Yağmur Oksayoğlu ve Iakov Shvetcov, Goro rolünde Ulaş Kocatürk, Aras Özorhan, Lozio Bonzo rolünde Özgür Aslan, Eray Dönmez ve Mustafa Orçun Gün, Suzuki rolünde Stare Çelebi, Didem Çelik ve Leyla Ceren Koç, Kate Pinkerton rolünde Sezen Alanbay, Polen Yağmur Aslan, İl Comissario rolünde Utku Bayburt, Ali İbrahim Tuluk, Yamadori rolünde Metin Bayram ve Halil Kaplan, Ufficale rolünde Berkcan Beniç, Cüneyt Erdoğan ve Umur Sevim dönüşümlü olarak rol alacaklar.
Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro ve bale sanatçılarının yer aldığı  “Madama Butterfly” operasının başkemancısı Arda Bengi Yardımlı olacak.
Dünyada ilk kez 17 Şubat 1904'de Milano'da, Türkiye’de ilk kez 12 Haziran 1941'de Ankara'da sahnelenen “Madama Butterfly” operasının Samsun prömiyeri ise 1 Ekim 2012 tarihinde Aytaç Manizade rejisiyle gerçekleşmişti.
Dünyanın en sevilen ve en çok sahnelen opera eserlerinden biri olan “Madama Butterfly” operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi rejisörü Yiğit Günsoy’un rejisiyle ve yepyeni prodüksiyonuyla, operaseverleri 20. yüzyılın başlarındaki Japonya’ya ve hüzünlü bir aşk hikâyesine taşıyacak. 
25 Kasım 2023 saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek “Madama Butterfly” prömiyer temsilinin biletleri biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.
“Madama Butterfly” Konusu
Japon geyşa Butterfly, Japonya'ya gelen Amerikan subayı Pinkerton ile evlenir. Kocasını mutlu edebilmek için dinini değiştiren Butterfly'ın ailesi ve çevresi Butterfly´ı reddederler.
Pinkerton evliliklerinden bir süre sonra Japonya'dan ayrılınca, Madama Butterfly sadık yardımcısı Suzuki ile birlikte üç yıl boyunca Pinkerton ‘un dönüşünü bekler.
Pinkerton‘un gemisinin üç yıl sonra Nagazaki Limanı'na girişi, Pinkerton´u beklemekten hiç vazgeçmeyen Madama Butterfly’ın aşkının son perdesini aralar.