Vali Tavlı uyardı teyakkuz halinde olun! Samsun'u yine sel vurabilir!

TAKİP ET

Samsun Valisi Orhan Tavlı, yağışların yarın sabaha kadar devam edeceğini ifade ederek, herkesi teyakkuz halinde olması konusunda uyararak şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından ekipler hasan tespit ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Samsun Valisi Orhan Tavlı, yağışların yarın sabaha kadar devam edeceğini ifade ederek, herkesi teyakkuz halinde olması konusunda uyardı.
Vali Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, selden etkilenen bölgelerdeki çalışmaları yakından inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tavlı ve Başkan Demir, can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu vurgulayarak, sabaha kadar sürecek yağışlar nedeniyle vatandaşları uyardılar.
Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada ise; ""Sel ve Su Baskınlarına Müdahale Süratle ve Aralıksız Devam Ediyor. 02.09.2023 Cumartesi günü akşam saatlerinde AFAD tarafından verilen turuncu alarm ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından AFAD İl Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirerek, ilimiz genelinde etkili olması beklenen yoğun sağanak yağışlarla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi alan Valimiz Sayın Orhan Tavlı, 02.09.2023 Cumartesi günü itibarıyla Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığımız ve 17 ilçe belediyemizin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini ifade etti.
Dün gece saatlerinde başlayan ve ilk saatlerde öncelikle ilimizin doğusunda etkili olan yağışların sabah erken saatlerden itibaren merkez ilçelerimizde de etkisini gösterdiğini ve Çarşamba, Salıpazarı, Terme, Canik ve İlkadım ilçelerimizde 100 kg’ın üzerinde yağış meydana geldiğini dile getiren Sayın Valimiz, “İlimizin doğusunda başlayarak zamanla merkezini de etkileyen sistem an itibarıyla batı ilçelerimizde zayıflayarak etkisini göstermeye devam etmektedir. Meteorolojik verilere göre ilerleyen saatlerde yağışın ara ara lokal olarak görülmesini, özellikle gece saatlerinden sonra yarın sabah ilk saatlere kadar ilimizin doğu kısımlarında etkili olmasını beklemekteyiz.” dedi.
Gece saatlerinden itibaren devam eden yoğun sağanak yağış nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara gerek vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar gerekse kamu kurumları ve belediyelerimizin tespitleri neticesinde Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerimizle birlikte müdahale edildiğini ve teyakkuz halinde olunduğunu belirten Sayın Valimiz, birçok noktada yollara sel ile gelen malzemelerin temizlenmesi, kanalların ve menfezlerin açılması, dalgıç pompalarla su baskını olan yerlere müdahale edilmesi gibi çalışmaların kamu kurumları ve belediyelerimizin araç ve personeli dahil tüm imkanlarıyla süratle ve aralıksız bir şekilde yürütüldüğünü, ilimiz genelinde enerji nakil hatlarında meydana gelen kesintilere de YEDAŞ tarafından müdahale edildiğini söyledi.
Yağışların yarın sabaha kadar devam edecek olmasının beklendiğini belirterek, vatandaşlarımıza tedbirli olmaları çağrısında bulunan Sayın Valimiz, şuana kadar herhangi bir can kaybı olmadığını ve bundan sonra da yaşanmamasının en büyük temennilerini olduğunu ifade ederek, yağışlardan olumsuz etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Samsun