Belediye Meclis üyeleri Eyüp Sabri Şahin, Bayram Şener, Ali Oğuz ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kaya ile birlikte gerçekleştirilen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Kılıç, “Samsun'umuzda TEKNOFEST ile ilgili müthiş heyecan oluştu. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’e vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılında görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açan TEKNOFEST, geride bıraktığı süreçte teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu programıyla Karadenizlilere unutulmaz anlar yaşatıldı" dedi
TEKNOFEST’İN Türkiye'nin hür ve egemen bir devlet olarak varlığını güçlendirmesinin gözler önüne serilmesi olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Türkiye de büyük hedefleri olan bir ülke olarak, başkalarının kendilerine göre tanımladıkları stratejilere ayak uydurmak yerine, kendi ihtiyaçlarını ve önceliklerini ortaya koyan bir ülke haline geldi. Bu göz yaşartıcı gurur unsurlarının Samsun’umuzda sergileniyor olması bizlere iki gururu ve mutluluğu aynı anda yaşatıyor” şeklinde konuştu.
Honest Holding iştiraklerinden Miray Cruises tarafından işletilen Astoria Grande adlı kruvaziyer, seyahat durakları arasında yer alan Trabzon’da özel bir törenle karşılandı. Çiçekler, folklor ekibi ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan yüzlerce turist, bol bol alışveriş yaparak şehrin ekonomisine de katkı sundu.
Karadeniz’de Sinop, Trabzon ve Amasra gibi merkezlerin yanı sıra İstanbul ve Çeşme’yi kapsayan turunu sürdüren Astoria Grande, uğradığı kentlerde yoğun ilgi görüyor. Yüzlerce turisti kentlerinde ağırlayan vatandaşlar, hem ülke hem de şehir ekonomisine katkı sağlayan turistleri memnuniyetle karşılıyor.
Rusya Bandıralı turistik kruvaziyer Astoria Grande, tur programı kapsamında Trabzon’a demirledi. 5 yıl aranın ardından Trabzon iline kruvaziyer gelmesinin mutluluğunu yaşayan bölge halkı, Rus turistleri heyecanla karşıladı. Trabzon Limanı’ndaki karşılamada turistlere özel folklor gösterisi düzenlenirken, vatandaşlar turistlere çiçek ve yöresel ürünlerden hediye etti.