Nokia, Erensoy Bilgin'i Türkiye Ülke Müdürü olarak atadığını duyurdu.Bilgin, bu görevinde Nokia'nın Türkiye'deki operasyonlarını yönetecek ve Nokia'nın Türkiye'deki konumunu daha da güçlendirmeyi amaçlayan stratejinin uygulanmasından sorumlu olacak.
Bilgin, 23 yılı telekom endüstrisindeki ileri gelen Türk şirketleri ve uluslararası şirketlerde olmak üzere, 27 yılı aşkın pazar ve müşteri deneyimini Nokia'ya taşıyor.
Bilgin, Türkiye Ülke Müdürü olarak Nokia'nın ülkedeki stratejik girişimlerine liderlik edecek.Nokia'yı telekomünikasyon sektörü kuruluşları, devlet ve düzenleyici kurumlar nezdinde temsil edecek ve Nokia'nın Türkiye'deki ülke stratejisinin yürütülmesine liderlik edecek.Nokia'nın Türkiye'deki müşterileriyle işlerini daha da büyütmeye ve bu pazarda yeni iş fırsatları yaratmaya odaklanacak.
Bilgin’i bu görevde görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Demetrio Russo: "Bilgin, Türkiye telekomünikasyon sektöründeki kapsamlı bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde Nokia'nın ülkedeki işlerini ve ekibini daha da güçlendirmede önemli bir rol oynayacak.Türkiye, Nokia için stratejik bir pazar. Bilgin’e bu yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.
Nokia Türkiye Ülke Müdürü Erensoy Bilgin ise:"Bu pazardaki bilgi birikimim ve deneyimlerimden yararlanarak Nokia'nın Türkiye'deki konumunu daha da güçlendirme fırsatı kazandığım için son derece mutluyum. Ekibimle birlikte Türkiye'deki işlerimizi büyütmeyi hedefleyeceğiz." dedi.
Erensoy Bilgin bu görevi, Nokia'nın Endonezya Başkan Yardımcısı olarak yeni bir görev üstlenen Özgür Erzincan'dan devralacak.
Erensoy Bilgin kimdir? Uludağ Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erensoy Bilgin, Nokia'ya katılmadan önce Türkiye'de ve yurt dışında telekomünikasyon sektöründe çeşitli görevlerde bulundu.Ocak 2011'de Türkiye'deki IRIS servis şirketinin Nokia tarafından satın alınmasının ardından Nokia'ya katıldı ve 2018 yılına kadar İRİS Telekomünikasyon A.Ş.’nin genel müdürlüğünü üstlendi. Ardından Aralık 2021'e kadar Nokia Mobil Şebekeler İş Grubu'nda Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Servis ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü olarak görev yapan Bilgin, Türkiye Ülke Müdürü olarak atanmadan önce son olarak Nokia Mobil Şebekeler İş Grubu Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Bölge Direktörü olarak görev yaptı.
Marmara Bölgesi'nin yanı sıra Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen 1999 Gölcük Depremi'nin acıları ve izleri sürüyor. Resmi kayıtlara göre yaşanan deprem sonucunda 285.211 ev ve 42.902 iş yeri hasar görmüştü. Bu depremin ardından “zorunlu deprem sigortası-DASK” gündeme gelmiş ve ilk adımlar atılmıştı.
Deprem sonucu bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa dahi teminat altına alan DASK’ın önemi ise her geçen gün artırıyor. Deprem kuşağında bulunan ve teknotik hareketlerden sıkça etkilenen Türkiye’de, DASK ile ilgili kamuoyunda merak edilen sorular bulunuyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, kamuoyunda DASK hakkında en çok merak edilen 5 soruya cevap sundu.
Neden DASK sigortası yaptırmalıyım?
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortasını yapmak ve yönetmek amacıyla kurulan kamu kurumudur. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem sonucu meydana gelen maddi zararları, poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılamaktadır. Olası bir deprem afeti durumunda zararların temini için konutlara mutlaka DASK sigortası yaptırılmalıdır.
DASK neleri kapsar?
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır. DASK sigortası evdeki eşyaları teminat altına almaz. Eşyaları teminat altına almak için farklı içeriklere ve teminatlara sahip olan “konut sigortası” yaptırılması gerekir. Ayrıca tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar, DASK kapsamına alınmamaktadır. Buna karşın, mesken olarak inşa edilmiş binalarda yer alan ve dükkân, ticarethane, büro ve benzeri amaçlar ile kullanılan bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılabilir.
DASK poliçe primi nasıl hesaplanır?
Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) prim hesaplama işlemi yapmak için; konutun bulunduğu bölge, bina yapı tarzı, bina inşa yılı, metrekare cinsinden daire yüz ölçümü bilgileri gerekir. Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatlarındaki esaslara göre konuta ait bu bilgiler kullanılarak ödenecek primin hesaplaması yapılır. Prim hesaplaması yapılırken; 7 farklı deprem risk bölgesi ve 2 farklı bina yapı tarzına göre belirlenmiş 14 tarife fiyatı bilgisi kullanılır. Deprem sigortası teminat tutarı bu tarife fiyatı ile çarpıldığı zaman, konuta ait DASK prim tutarı hesaplanmış olur.
DASK sigortasının süresi ne kadar?
Zorunlu Deprem Sigortası’nın süresi bir yıldır. Bir yılın sona ermesinin ardından poliçe yenilenmelidir.DASK primi, poliçe imzalandıktan sonra ödenmektedir.Zemin üstü toplam kat sayısı 3 veya daha az olan binalarda %10 indirim, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda ise yenilenen poliçe için %10 indirim uygulanmaktadır.
Nasıl DASK sigortası yaptırabilirim?
DASK başvurusu için en yakın sigorta acentesine başvuruda bulunulabilir. Ya da sigorta şirketlerinin web ve mobil uygulamaları üzerinden başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. DASK fiyatları sabit olup,ödenmesi gereken prim, sigorta şirketine göre değişiklik göstermez. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes zorunlu deprem sigortasını yaptırabilir.