Atıcılık Poligonunda Giriş Engeli İddiası: Feyzullah Dereci Bu Talimatı Verdi mi?
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Turgay Saat, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin sözlü talimatıyla Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Atıcılık Poligonu’na girişinin engellendiğini öne sürdü. Saat, federasyon kapsamındaki resmi görevlerini yerine getirmesinin fiilen engellendiğini iddia etti
SAMSUN HABER – Samsun’da atıcılık sporcularının Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Atıcılık Poligonu’na girişlerinin engellendiği iddiası gündeme geldi. Samsun Atıcılık İl Temsilcisi Şaban Koç, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Turgay Saat ve antrenör Berna Saat, yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.
Hedef Halk Gazetesi'nin özel haberine göre; Sporcuların antrenman yapamadığını, kulüplere ait malzemelerin bulunduğu dolapların açıldığını ve poligona girişlerin engellendiğini öne süren spor temsilcileri, yaşananların araştırılmasını istedi.
İddiaların odağında ise Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin talimatı olduğu yönündeki açıklamalar yer aldı.
TURGAY SAAT: “POLİGONA GİRİŞİME İZİN VERİLMEDİ”
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Turgay Saat, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin verdiği sözlü talimatla poligona girişinin engellendiğini ileri sürdü.
Saat, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'nin verdiği şifahi talimatla, ‘Federasyon Asbaşkanı’ olarak benim de poligona girişime izin verilmemiş ve federasyon kapsamındaki resmi görevlerimi yürütmem fiili olarak engellenmiştir.”
Saat, İl Müdürü Dereci’nin kendisine yönelik uygulamaya ilişkin “Ben bu yetkiyi kimseden almadım, emri bizzat kendim verdim” şeklinde beyanda bulunduğunu da iddia etti.
Yaşanan sürecin yargıya ve idari makamlara taşındığını belirten Saat, konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını ifade etti.
18 LİSANSLI SPORCUNUN ANTRENMAN YAPAMADIĞI İDDİASI
Samsun Atıcılık İl Temsilcisi Şaban Koç, kentte dört spor kulübü bünyesinde faaliyet gösteren 18 aktif lisanslı atıcılık sporcusunun poligona girişinin engellendiğini öne sürdü.
Koç’un açıklamasına göre, Hedef Spor Kulübü, Murat Yılmaz Spor Kulübü, İlkadım Spor Kulübü ve Poligon Spor Kulübü bünyesindeki sporcuların antrenman yapamadığı belirtildi.
Aralarında derece elde etmiş ve milli takım adayı sporcuların da bulunduğu ifade edilen grubun, yaklaşan Türkiye şampiyonaları ve milli takım seçmeleri öncesinde mağduriyet yaşadığı iddia edildi.
Koç, 7 Ağustos tarihinden itibaren poligona girişlerinin engellendiğini belirterek, uygulamanın gerekçesini öğrenmek istediklerini söyledi.
KULÜP DOLAPLARININ KİLİTLERİ KIRILDI İDDİASI
Antrenör Berna Saat ise poligonda bulunan kulüp dolapları ve kilitli silah muhafazalarının açıldığını öne sürdü.
Saat, açıklamasında dolapların Tesis Amiri Önder Ak ve Şube Müdürü Gökhan Şevket Doğan’ın talimatıyla, İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin sorumluluğu dahilinde açıldığını iddia etti.
Dolaplarda bulunan silahlar, ateşleme malzemeleri ve mermilerin izinsiz şekilde alındığını ileri süren Saat, diğer odalardaki eşya ve malzemelerin de dağıtılarak zarar gördüğünü savundu.
Yaşananların ardından demirbaş sayımının yapılabilmesi için kamera kayıtlarının yazılı olarak talep edildiğini belirten Saat, taleplerine yanıt alamadıklarını ifade etti.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDIĞI AÇIKLANDI
Berna Saat, yaşanan olayların tutanak altına alındığını ve ilgili adli ve idari mercilere bildirimlerde bulunulduğunu söyledi.
Saat, Merkez Hakem Kurulu’na da gerekli bildirimlerin yapıldığını belirterek hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
Süreçle ilgili iddiaların ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.
SPORCU AİLELERİNDEN ÇAĞRI
Sporcu aileleri de yaşananlara tepki gösterdi. Aileler, çocuklarının yaklaşan şampiyonalar öncesinde düzenli antrenman yapamadığını öne sürerek, kulüpler ile yetkililer arasındaki sorunların sporcuları etkilememesi gerektiğini dile getirdi.
Aileler, 2026 yılı içerisinde kulüplere ve sporculara verilmesi gereken malzeme desteklerinin sağlanmadığını, atıcılık branşına tahsis edilen ekipmanların sporculara ulaştırılmadığını da iddia etti.
Sporcu aileleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği ve ilgili idari makamları konuyla ilgili inceleme yapmaya davet etti.
FEYZULLAH DERECİ’DEN AÇIKLAMA VAR MI?
Atıcılık poligonuna girişlerin engellendiği, kulüp malzemelerinin bulunduğu dolapların açıldığı ve federasyon temsilcilerinin görevlerini yerine getiremediği yönündeki iddialar kamuoyunda tartışma konusu oldu.
Haberin hazırlanmasında esas alınan açıklamalarda Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin konuya ilişkin yanıtı yer almıyor.
İddiaların açıklığa kavuşması için ilgili kurumların değerlendirmesi ve yetkililerin konuya ilişkin açıklamaları önem taşıyor.