SAMSUN HABER - PETEK Genç Bir Yılını Geride Bıraktı! 176 Bin 27 Kişiye Hizmet Verdi
Spot: Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin eğitim, sosyal ve günlük yaşam ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen PETEK Genç, ilk yılında 176 bin 27 öğrenci ve vatandaşa hizmet verdi. Merkezin çamaşırhanesinden ise 4 bin 650 kişi yararlandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik projelerinden PETEK Genç, hizmete açılmasının birinci yılını geride bıraktı. Gençlerin ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği, sosyalleşebileceği ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği farklı alanları bir arada sunan merkez, ilk yılında yoğun ilgi gördü.

PETEK Genç’te Gençlere Birçok İmkân Sunuluyor
PETEK Genç bünyesinde etüt merkezi, bireysel ders çalışma alanları, dijital gençlik merkezi, kütüphane, kafeterya ve çamaşırhane bulunuyor.
Merkez, özellikle öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olurken, gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir alan olarak da hizmet veriyor.
Bir Yılda 176 Bin 27 Kişi Yararlanıldı
PETEK Genç’in ilk yılında ortaya çıkan rakamlar dikkat çekti. Merkezden bir yıllık süreçte 176 bin 27 öğrenci ve vatandaş faydalandı.
Gençlerin günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hizmet veren çamaşırhaneden ise aynı dönemde 4 bin 650 kişi yararlandı.
Halit Doğan: “Daha Fazla Gencimize Ulaşacağız”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, PETEK Genç’in gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen bir yaşam alanı haline geldiğini belirtti.
Doğan, gençlerin ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, dijital imkânlardan yararlanabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri alanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, PETEK Genç’in bu ihtiyaçlara yönelik hizmet sunduğunu söyledi.
Başkan Doğan, gençlere yönelik hizmet ve yaşam alanlarının sayısını artırarak daha fazla gence ulaşmaya devam edeceklerini kaydetti.
PETEK Genç’te Neler Var?
- Etüt merkezi
- Bireysel ders çalışma alanları
- Kütüphane
- Dijital gençlik merkezi
- Kafeterya
- Çamaşırhane